Merrma jetën se ta lë

Merrma jetën se ta lë

Merrma jetën se ta lë,

ta kushtoj Ty Zot atë.

Merrmë çdo çast e çdo dit’,

le t’vërshojn’ ato n’lavdi (x2).

Merrmi duart m’i lëviz

dhe me hirin m’i ujdis.

Merrmi këmbët, mi dërgo

t’ecin veç për Ty kudo (x2).

Merrma zërin të këndoj,

për tim Mbret të ligjëroj.

Merrmi buzët mbushi plot

me mesazhet që jep, Zot (x2).

Merrmë Zot, ar dhe argjend,

S’mbaj për vete asnjë send.

merrmë mendje e fuqi,

Më përdor krejt siç do Ti (x2).

Merrma dhe vullnetin tim,

S’ësht’ më imi, Ti e prin.

Merrma zemrën, ta jap Ty

Që të bëhet fron për ty (x2).

Dashurinë, Zot e derdh,

si thesar, në këmb’ ta hedh.

Merrmë dhe do jem, o Zot

krejt për Ty përjetë e mot! (x2).

Titulli:Take My Life, and Let It Be
Teksti:Frances R. Havergal (1874)
Metri:7.7.7.7.7
Composer:César Malan (1827)

Shembuj te Interpretimit te Himnit:

Një mendim mbi “Merrma jetën se ta lë

Komentet janë mbyllur.