Psalmi 62 – Shpirti im prehet veç tek Perëndia

Psalmi rimuar:Albert J. Kona
Muzika:Jean Sibelius, 1899
Metri:FINLANDIA 11.10.11.10.11.10

Shpirti im prehet veç tek Perëndia,

vetëm prej tij do’t vij shpëtimi im.

Vetëm Ai është kështjella ime,

streha e lartë, un’ nuk do’t luaj kurrë.

Pse o njerëz mendoni ta rrëzoni,

Bekon me gojë, por n’zemër e mallkon.

Shpirti im prehu veç tek Perëndia,

Shpresa e vetme vjen veç nga Ai.

Vetëm Ai është kështjella ime,

streha e lartë, un’ nuk do’t luaj kurrë.

Tek Perëndia ësht’ lavdia ime,

Shpëtimi im, kështjell e streh e fortë.

Ki besim tek Perëndia gjithmonë

Me zemër hapur shko përpara tij,

Se Perëndia është streha jonë,

E njerëzit veç avull kalimtar.

Mos ki besim e shpreso tek mëkati,

Por ruaj zemrën, rend prej kotësisë.

Ndaj bëj kujdes, Perëndia ka folur,

që fuqia i përket Perëndisë

veç ty o Zot, të përket mirësia,

dhe do’t shpërblesh çdo vepër që ne bëjmë.

Shpirti im prehet veç tek Perëndia,

vetëm prej tij do’t vij shpëtimi im.

https://hymnary.org/media/fetch/219665

One Reply to “Psalmi 62 – Shpirti im prehet veç tek Perëndia”

Komentet janë mbyllur.

Këtë e pëlqejnë %d blogues: