Doksologjia

Kompozitori:Louis Bourgeois (1551)Metri:8.8.8.8Burimi:Genevan Psalter, 1551Teksti:Thomas Ken (1674) Lavd’ Zotit, me bekime plot, gjith’ ju krijesa këtu posht’ gjith’ ju turma në qiell lart, Lavd’ Atit, Bir’t dhe Frymës Shenjt. Amen. https://www.youtube.com/watch?v=Fbu5rBfz49E https://www.youtube.com/watch?v=U6tFOB8ostI https://www.youtube.com/watch?v=X5Fjk88arsM https://hymnary.org/media/fetch/225724

Psalmi 62 – Shpirti im prehet veç tek Perëndia

Psalmi rimuar:Albert J. KonaMuzika:Jean Sibelius, 1899Metri:FINLANDIA 11.10.11.10.11.10 Shpirti im prehet veç tek Perëndia, vetëm prej tij do’t vij shpëtimi im. Vetëm Ai është kështjella ime, streha e lartë, un’ nuk do’t luaj kurrë. Pse o njerëz mendoni ta rrëzoni, Bekon me gojë, por n’zemër e mallkon. Shpirti im prehu veç tek Perëndia, Shpresa e vetme …

O Zot, shpresa jon’ keni qenë

KompozitorWilliam CroftTekstiIsaac WattsMetri8.6.8.6 (C.M.) O Zot, shpresa jon’ keni qenë,  do’t jeni përgjithmonë, streha që mbron nga stuhia dhe përjet’sia jonë. Nën hijen e Fronit qëndron, kombi yt i sigurt; Vetëm Krahu Juaj o Zot, mjafton për mbrojtjen tonë. Përpara se malet t’ishin, a toka t’merrte formë, nga përjet’sia ishit Zot, do’t jeni përgjithmonë. Një …

Merrma jetën se ta lë

Merrma jetën se ta lë, ta kushtoj Ty Zot atë. Merrmë çdo çast e çdo dit’, le t’vërshojn’ ato n’lavdi (x2). Merrmi duart m’i lëviz dhe me hirin m’i ujdis. Merrmi këmbët, mi dërgo t’ecin veç për Ty kudo (x2). Merrma zërin të këndoj, për tim Mbret të ligjëroj. Merrmi buzët mbushi plot me mesazhet …