Doksologjia

Kompozitori:Louis Bourgeois (1551)Metri:8.8.8.8Burimi:Genevan Psalter, 1551Teksti:Thomas Ken (1674) Lavd’ Zotit, me bekime plot, gjith’ ju krijesa këtu posht’ gjith’ ju turma në qiell lart, Lavd’ Atit, Bir’t dhe Frymës Shenjt. Amen. https://www.youtube.com/watch?v=Fbu5rBfz49E https://www.youtube.com/watch?v=U6tFOB8ostI https://www.youtube.com/watch?v=X5Fjk88arsM https://hymnary.org/media/fetch/225724

Psalmi 62 – Shpirti im prehet veç tek Perëndia

Psalmi rimuar:Albert J. KonaMuzika:Jean Sibelius, 1899Metri:FINLANDIA 11.10.11.10.11.10 Shpirti im prehet veç tek Perëndia, vetëm prej tij do’t vij shpëtimi im. Vetëm Ai është kështjella ime, streha e lartë, un’ nuk do’t luaj kurrë. Pse o njerëz mendoni ta rrëzoni, Bekon me gojë, por n’zemër e mallkon. Shpirti im prehu veç tek Perëndia, Shpresa e vetme …

O Zot, shpresa jon’ keni qenë

KompozitorWilliam CroftTekstiIsaac WattsMetri8.6.8.6 (C.M.) O Zot, shpresa jon’ keni qenë,  do’t jeni përgjithmonë, streha që mbron nga stuhia dhe përjet’sia jonë. Nën hijen e Fronit qëndron, kombi yt i sigurt; Vetëm Krahu Juaj o Zot, mjafton për mbrojtjen tonë. Përpara se malet t’ishin, a toka t’merrte formë, nga përjet’sia ishit Zot, do’t jeni përgjithmonë. Një …

Doksologjia

 

Lavd’ Zotit, me bekime plot,
gjith’ ju krijesa ketu posht’
gjith’ ju turma ne qiell lart,
Lavd’ Atit, Bir’t dhe Frymes Shenjt. Amen.

 

Autori; Thomas Ken, 1709
Muzika: OLD HUNDREDTH L.M
Louis Bourgeois

marre nga Genevan Psalter 1551